Volledig scherm
Op 15 juni vindt D-Night, een evenement voor en door lokale ondernemers, plaats in het Cultuurcentrum in Deurne. © René Manders

D-Night bundelt lokale ondernemers Deurne

DEURNE - D-Night, een evenement voor en door lokale ondernemers, vindt komende zaterdag voor het eerst plaats in het Deurnes Cultuurcentrum. Het wordt een avond met cabaret, live muziek en een walking dinner. Maar het draait niet alleen om gezelligheid, het feest dient ook een groter doel.

Volledig scherm
Twan van Doorne, voorzitter van Ondernemend Deurne en één van de initiatiefnemers van D-Night. © Babette Margés

Het was de Lions Club Deurne die een evenement voor een goed doel wilde organiseren: FC Robinstijn dat voetbalgerelateerde wensen uit laat komen van ernstig zieke kinderen. Maar hoe krijg je voldoende animo voor zoiets? Om het bereik te vergroten, stapte voorzitter Haico Vlasblom met zijn idee naar ondernemersclubs LINC. en Ondernemend Deurne. Twan van Doorne, voorzitter van Ondernemend Deurne, zag meteen mogelijkheden. ,,In Deurne zijn veel verschillende ondernemersverenigingen. Zo heb je het Centrummanagement, Parkmanagement en LOV Liessel. Iedere club heeft zijn eigen activiteiten, maar tot nu toe wordt er weinig samengewerkt. Wij, en hiermee bedoel ik dus ook Haico en LINC-voorzitter Mitch Gielen, willen graag álle ondernemers met elkaar verbinden. Een avond als D-Night is hier een uitstekend middel voor.”

Subsidie

De gemeente Deurne stimuleert die samenwerking en vindt het evenement een mooie manier om het lokale bedrijfsleven op de kaart te zetten. Vandaar dat zij 8000 euro subsidie heeft toegekend. Hiernaast is het de drie initiatiefnemers gelukt om nog 25 sponsoren aan te trekken. Een deel van de opbrengst gaat straks naar FC Robinstijn. Het exacte bedrag wordt op de avond zelf bekendgemaakt.

Waarom sturen de initiatiefnemers aan op krachtenbundeling van Deurnese ondernemers? Het antwoord is simpel volgens Van Doorne: ,,Samen sta je sterker. Een recent voorbeeld hiervan is de huisvesting van arbeidsmigranten in de gemeente. De gemeente is hier wat terughoudend in en had ook geen duidelijkheid over de behoefte hieraan. Wij hebben een enquête gehouden onder werkgevers en daaruit bleek dat er behoefte is aan driehonderd plekken. Nu staat het onderwerp op de agenda van de raadsvergadering begin juli.”

Van Doorne kan nog talloze voorbeelden geven, zoals het aantrekkelijker maken van het buitengebied of het werven van arbeidskrachten. ,,Waar het om gaat, is dat ondernemers, groot en klein, elkaar eerst moeten vinden. Dat kan tijdens D-Night. Het is een stap in de richting van een ondernemersfonds waarvan alle Deurnese bedrijven deel uitmaken. Dat is ons uiteindelijke doel.”

Zo’n tweehonderd mensen hebben zich aangemeld. Er zijn nog kaartjes à 55 euro verkrijgbaar via d-night.nl.