Volledig scherm
PREMIUM
Het gezin Van Ansem uit Deurne genoot dinsdag met volle teugen van een dagje Efteling. © Jan Zandee

Dagje kind zijn in de Efteling: blije gezichten voor familie van Ansem uit Deurne

KAATSHEUVEL - Heppie Zomertour: kinderen die niet op vakantie kunnen leven zich een dagje uit in de Efteling. Ook vanuit de regio vertrokken bussen.

Lichtjes groggy maar met een glimlach van oor tot oor klautert Emilia van Ansem (15) uit Efteling-attractie De Halve Maen. Samen met haar moeder Justyna en jongere broertje Adrian (9) zat de tiener uit Deurne tijdens het adrenalineopwekkende ritje in het achtersteven van het schommelschip. Dus onderging ze de meest bruuske deiningen van allemaal, als op een olietanker die een storm op de Atlantische oceaan trotseert. ,,Maar heb je geteld hoe vaak het schip heen en weer zwierde?", vraagt haar vader Gerard, die zelf plaats nam in het midden van het schip. Het antwoord daarop blijft ze schuldig, maar dat mag de pret niet drukken.

  1. Björn Kusters uit Someren schrijft derde boek over hoe hij leeft met syndroom van Down
    PREMIUM

    Björn Kusters uit Someren schrijft derde boek over hoe hij leeft met syndroom van Down

    SOMEREN - Op 11-jarige leeftijd schrijft Somerenaar Björn Kusters zijn eerste minibiografie over hoe het is om het syndroom van Down te hebben. Vijf jaar later volgt deel twee ‘Dit ben ik nu’ en inmiddels ligt deel drie over op eigen benen staan bij de drukker. De 20-jarige Somerenaar kan en wil niet zonder de hulp van zijn vaste stimulator en vertrouwenspersoon Jolanda Maas. Een ‘tweegesprek’.