Plaatsing van de zonnepanelen op de gemeentewerf in Deurne.
Volledig scherm
Plaatsing van de zonnepanelen op de gemeentewerf in Deurne. © Gemeente Deurne

Daken gemeentewerf Deurne nu vol zonnepanelen

DEURNE - Op de daken van de gemeentewerf aan de Energiestraat in Deurne zijn 476 zonnepanelen gelegd.  Een deel van de energie die zo wordt opgewekt, is voor eigen gebruik. De rest wordt geleverd aan het stroomnet.  De gemeente kon hiervoor gebruikmaken van een subsidieregeling van het rijk. 

Het project is na Europese aanbesteding uitgevoerd door het bedrijf Hoppenbrouwers Techniek uit Deurne. Dat verzorgt de komende vijftien jaar ook het onderhoud en de schoonmaak van de panelen. 

De gemeente Deurne grijpt de zomervakantie aan voor verschillende aanpassingen in openbare gebouwen.  Dat geldt met name voor de sporthallen die dan niet worden gebruikt. 

Nagalm

Zo zijn er in Microsporthal Schutsboom maatregelen genomen om de lange ‘nagalm-tijd’ flink terug te brengen. Tegen de wanden en plafonds zijn panelen geplaatst die daarvoor zorgen. Tevens zijn in deze hal de vloeren van de doucheruimten vervangen. De Microsporthal heeft daarnaast ledverlichting gekregen.  In sporthal De Peelhorst 2 is een nieuwe vloer gelegd.

Sporthal De Kubus is ook onder handen genomen. Hier heeft de gemeente een nieuwe luchtbehandeling met warmteterugwinning laten installeren.  En in de Kubus hangen nu duurzame led-lampen.