Volledig scherm
PREMIUM
Helmy Aarts uit Liessel exposeert in Museum Techniek en Ziel in Neerkant © Fotopersburo van de Meulenhof bv

De handen van Helmy Aarts uit Liessel rusten nooit

LIESSEL/NEERKANT - Als iemand een gave voor het maken van kunst met de paplepel ingegoten heeft gekregen, dan mag je daar bij Helmy Aarts wel over spreken. Met veel passie en gedrevenheid beoefent zij haar kunst in haar eigen Atelier 33 aan het Loon 33 in Liessel. Momenteel is haar werk ook te zien in Neerkant. 

Zij kan zich niet herinneren dat haar handen ooit stil hebben gestaan. Al van kinds af aan fröbelde zij van alles in elkaar. Van niets maakte zij iets. Er werd niet gauw wat weggegooid. Dat laatste doet ze trouwens nu nog niet. Of het nou om restjes garen gaat, lege doosjes, stokjes, karton, stofjes of wat dan ook, bij haar is alles bruikbaar voor haar kunst.

  1. Party-plastic passé bij festival Misty Fields in Asten-Heusden
    PREMIUM
    Poll

    Par­ty-plas­tic passé bij festival Misty Fields in As­ten-Heus­den

    ASTEN-HEUSDEN - Marcel Liebrechts houdt niet van rondslingerende sigarettenpeuken. Het duurt jaren voor ze vergaan en ze zijn slecht voor het milieu, weet het bestuurslid van muziekfestival Misty Fields in Asten-Heusden. „Wij balen echt ontzettend van die dingen. We willen geen peuken meer hoeven rapen.” Hij lacht, maar meent het wel. Vriendelijk verzoek dus of bezoekers die roken gebruik willen maken van de asbakken in de vorm van staande vaten met zand erop.