Volledig scherm
PREMIUM
Met rechts aan tafel Bertus van Etten en wiskundelerares Howaida. © Rene Manders / Foto van de Meulenhof

De huiskamer van Jo en Jos in Deurne: al 34 jaar een leslokaal. ‘Ze weten precies wat ik nodig heb’

DEURNE - De huiskamer van Jos en Jo Frantzen in Deurne zit twee keer in de week helemaal vol met mensen die Nederlands onder de knie willen krijgen. De familie Frantzen geeft de taalcursussen in hun eigen huis al sinds 1985 met hulp van gepensioneerde docenten. 

Vanochtend waren ze al vroeg in touw, Jo en Jos Frantzen. De huiskamer en de serre moesten weer omgebouwd worden. Tot leslokalen, om precies te zijn. Jos Frantzen (80) haalt haar schouders op.  Ze glimlacht. ,,Het is improviseren, maar we zijn het gewend hè. We doen dit al sinds 1985 twee keer in de week zo.”

  1. Regio Zuidoost-Brabant blij met verbod op lachgas
    PREMIUM

    Regio Zuid­oost-Bra­bant blij met verbod op lachgas

    HELMOND/EINDHOVEN - Lachgas wordt een softdrug. Het kabinet plaatst dit verdovende middel onder de Opiumwet. Hierdoor wordt het bezit, de handel, verkoop, vervoer en de productie van lachgas verboden. In deze regio wordt dat plan enthousiast ontvangen. Helmond is blij dat er een landelijk verbod komt op het recreatief gebruik van lachgas. Lachgas zou gezien de gezondheidsrisico’s een verboden middel moeten zijn, stelt een gemeentewoordvoerder.