Volledig scherm
De brand in appartementencomplex d'Esdoorn in Liessel zorgde zondagnacht voor flink wat schade. © Bert Jansen

Deels uitgebrand complex in Liessel trekt veel bekijks

LIESSEL - Twee mensen zijn in de nacht van zondag op maandag gewond geraakt bij een forse brand in appartementencomplex d’Esdoorn in Liessel. De bewoners van de 11 appartementen moeten de komende maanden elders gaan wonen.

De brand brak rond half 3 uit op een balkon van een appartement op de eerste verdieping aan de achterzijde van het gebouw, aan de Esdoornhof. Omdat bij de meldingen niet duidelijk was hoeveel mensen er precies in het complex verbleven, rukte de brandweer met groot materieel uit.

De bewoners konden het complex allemaal op tijd verlaten. Zij werden opgevangen in café OnsThuys.  Eén van de bewoners liep brandwonden op aan een arm, terwijl een andere bewoner ademhalingsproblemen had. Beiden zijn voor controle naar een ziekenhuis gebracht.

Bij de brand liepen drie appartementen zware brandschade op, de overige acht hadden vooral waterschade. Iets na vijven kon de brandweer het sein brand meester geven. Het fors beschadigde complex trok op Tweede Paasdag flink wat nieuwsgierigen naar de Hoofdstraat en de Esdoornhof. 

Volledig scherm
Grote brand in Liessel. © Bert Jansen
Volledig scherm
Twee gewonden bij brand in Liessel. © ED