Volledig scherm
Wandelen in de Peel © ED

Delen Peel dicht om kraanvogels

ASTEN-HEUSDEN - Delen van de Pelen zijn van 15 oktober tot 30 november niet voor publiek open in verband met extra rust voor beschermde vogels. 

De jaarlijkse trektocht van de Europese kraanvogel staat voor de deur en met name bij oostenwind zijn de Peelvenen een belangrijke tussenstop door deze schuwe vogels. 

Vorig jaar was de Groote Peel bij uitzondering wel toegankelijk voor publiek vanwege de LIFE+-werkzaamheden, maar die zijn nu voltooid. Dit maal gaan sommige delen weer dicht, de wandelroutes en de zogenaamde 'Paardenbegrazingsroute'  blijven voor publiek toegankelijk. Ook delen in de Mariapeel zijnafgesloten maar de wandelroutes blijven bereikbaar.

  1. Koning: ‘Alcoholgebruik jongeren speelt overal, met name op platteland’

    Koning: ‘Alcoholge­bruik jongeren speelt overal, met name op platteland’

    LIESHOUT/LIEROP - ,,Niemand mocht het weten”, zegt Laarbeeks burgemeester Frank van der Meijden tegen twee passerende oudere vrouwen. Hij praat ook nog even met de beveiligers, die de af te leggen route de afgelopen week al minutieus hebben geïnspecteerd. En dan om 10.10 uur draait eindelijk de auto met koning Willem-Alexander daarin De Klumper in Lieshout in. Zijne majesteit brengt een verrassingsbezoek aan zorgcoöperatie Tot uw Dienst. ,,Het is een beetje een rare tijd”, zegt de koning terwijl hij de hand schudt van Van der Meijden. ,,Maar we houden ons hoofd koel”, antwoordt hij.