Volledig scherm
PREMIUM
De ‘bouwploeg’ van het WE-LANDS festival dat zaterdag in Bakel wordt gehouden, vlnr.: Jeroen Maas, Tijmen van Dinther, Tom van Neerven met zonnebril. Maikel van der Heijden, Kayl Bouwmans. Niet op de foto bestuurslid Patrick van den Heuvel © Jeanne Van Ansem

Derde WE-LANDS festival in Bakel stapt uit kinderschoenen

BAKEL - Op het terras borrelde twee jaar terug tijdens een speciale biermiddag bij vijf vrienden het idee op zelf iets van de grond te tillen voor jong Bakel. ‘Iets waar de jeugd op kickt’, heette ‘t toen. Ze gingen de wei in en inmiddels is dit WE-LANDS een blijvertje. 

,,De dorpsgezelligheid in de vorm van een festival, dat is ons doel.” Uit de mond van een van de mannen van het eerste uur, Jeroen Maas,  klinkt het bijna als een mantra. Samen met de vier vrienden, tevens bestuursleden van stichting WE-LANDS festival, is Maas vast van plan er komende zaterdag weer een mooi feestje van te maken. 

  1. Lieshoutse vindt herdenkingsplaatje op fietspad

    Lieshoutse vindt herden­kings­plaat­je op fietspad

    LIESHOUT - Een glimmend plaatje ligt midden op het fietspad langs het Wilhelminakanaal. Anita Slaats-Damen ziet het liggen terwijl ze van Lieshout richting Gerwen fietst. Ze stopt, raapt het op en ziet dan pas dat het om een plaatje gaat met waarschijnlijk veel emotionele waarde. Nel van de Ven-Van Berkel overleed recent op 95-jarige leeftijd, haar man Jan stierf vijf jaar geleden toen hij 90 was. Daarnaast staat er de tekst ‘Zoon Rob’ met daarnaast een afbeelding van twee rode rozen.