De Bikkels in Vlierden (archieffoto).
Volledig scherm
De Bikkels in Vlierden (archieffoto). © Fotopersburo van de Meulenhof bv

Deurne steunt plan De Bikkels: 101 arbeidsmigranten op park

VLIERDEN - Op recreatiepark De Bikkels in Vlierden worden tijdelijk 101 arbeidsmigranten gehuisvest. Ook gaat het park weer open voor recreanten. De politiek is positief, zo bleek dinsdagavond tijdens de commissievergadering Ruimte en Economie.

De arbeidsmigranten mogen maximaal 21 maanden op het park worden gehuisvest. In die periode wordt het recreatiepark vernieuwd, om vanaf 2021 weer open te gaan voor uitsluitend recreatieve verhuur. Uitbater Roompot, de gemeente Deurne en dorpsraad Samen Vlierden waren dat onlangs al overeengekomen. Nu blijkt dat er ook politiek draagvlak is voor het plan.

Vertrouwensbreuk

De Deurnese raadsfracties zijn blij met de oplossing. Tot begin dit jaar lagen de belangen van Roompot, de gemeente en Samen Vlierden nog mijlenver uiteen en was een vertrouwensbreuk ontstaan.

Wethouder Marinus Biemans noemde dinsdagavond de relatie met uitbater Roompot broos en er wordt aan gewerkt om het vertrouwen te herstellen. ,,Vertrouwen komt te voet en gaat te paard. We hebben geprobeerd de zaken zo gedetailleerd mogelijk vast te leggen. Het gaat dan ook echt om maximaal 21 maanden. Daarna stopt de huisvesting van arbeidsmigranten", aldus Biemans.

Inge van Laarhoven van DeurneNu wilde nog weten of is vastgelegd dat het park ook echt gerestyled gaat worden. Biemans: ,,We hebben hierover geen verplichting opgenomen. Maar ik ga uit van het goede."

Voorheen was huisvesting van arbeidsmigranten er niet toegestaan. In de nieuwe beleidsnotitie 'Huisvesting tijdelijke arbeidsmigranten 2019' is die mogelijkheid er wel. Er is voortaan ruimte om te experimenten. In dat licht moet de huisvesting op De Bikkels worden gezien. Het gaat om slechts een deel van het park - veertig huisjes - centraal aan het Biesdeel bij de hoofdingang.

Renovatie

Roompot had De Bikkels op 1 januari 2019 uit de recreatieve verhuur gehaald. Dat wordt nu weer opgestart en gaat door tijdens de verbouwing. Met het huisvesten van buitenlandse werknemers betaalt Roompot een deel van de renovatie van het park.