Volledig scherm
Oude *gymzaal* *Zeilberg* © FotoMeulenhof

Deurne vraagt extra tijd voor oplossing Zeilberg

DEURNE - ZEILBERG - Het lukt niet om nog dit jaar met een oplossing te komen voor onder andere de gymzaal en het gemeenschapshuis in Zeilberg. Deurne vraagt meer tijd om het plan uit te werken.

Deurnese politieke partijen hadden er juist op aangedrongen om haast te maken. Zeilberg heeft sinds 2015 geen eigen gymzaal, het gemeenschapshuis is aan renovatie toe en de uiterste houdbaarheidsdatum van de school nadert. Om het een en ander samen te laten komen, zijn meerdere gesprekken gevoerd. Maar de belofte dat er in december een voorstel zou liggen voor de raad kan niet worden waargemaakt, laat wethouder Helm Verhees weten. ,,De gesprekken met partners zijn in volle gang en we verkennen drie mogelijke varianten."

Zo zou Deurne kunnen kiezen voor de variant waarbij alles bij het oude blijft. In dat geval zou het gemeenschapshuis subsidie voor groot onderhoud ontvangen en de school op langere termijn worden vervangen. Daarnaast kan de insteek zijn om een nieuwe gymzaal in het gemeenschapshuis te maken. Of, en dat is in de ogen van de gemeente het meest kansrijk, worden onderwijs, ontmoeten en bewegen samengebracht in één ontwerp. Het kost tijd om de derde optie te onderzoeken, aldus de gemeente.

 1. Finetunen van Heusdense beleefkerk: ‘Is de tekst wel te lezen?’

  Finetunen van Heusdense beleefkerk: ‘Is de tekst wel te lezen?’

  HEUSDEN - ,,Sorry als de voorstelling misschien wat kneuterig overkwam’', zo besluit poppenspeler en pelgrim ‘broeder Alex’ haast verontschuldigend zijn optreden in de Heusdense kerk. Tijdens de voorstelling vroeg de Franciscaanse poppenspeler (poppentheater De Arme Pelgrim) onder meer aan de circa twintig toeschouwers of de poppen en de liedtekst - op een rol papier - wel goed genoeg zichtbaar waren. Ook stoeide hij met de geluidsversterker.
 2. Neerkant trilt op haar grondvesten tijdens Kletsavond van de Ulewappers
  PREMIUM

  Neerkant trilt op haar grondves­ten tijdens Kletsavond van de Ulewappers

  NEERKANT - ,,Typisch Neerkant, hier is zelden iets te doen maar als er eindelijk wat leven in de brouwerij is, gunnen de verenigingen elkaar het licht in de ogen niet." Het is een veel gehoord verwijt van de bezoekers van de kletsavond van CV De Ulewappers uit Neerkant. Daar waar de carnavalsvereniging een prachtige avond, met goede klets en goed amusement, voor de bezoekers had geregeld, keken de artiesten tegen een halflege zaal Internos aan. De plaatselijke toneelvereniging speelde verderop een voorstelling die ook veel publiek trok.