Volledig scherm
PREMIUM
Het buitengebied van Deurne. © René Manders

Deurne wil omslag buitengebied impuls geven

DEURNE - De omvorming van het buitengebied moet verder op gang gebracht worden. De gemeente Deurne komt met diverse ideeën hoe dat kan gebeuren. Ideeën die niet achter de tekentafel zijn bedacht, zegt wethouder Marinus Biemans. ,,We zijn gaan luisteren wat er speelt. ”

Bewoners die (willen) stoppen met een agrarisch bedrijf ervaren nogal wat knelpunten. Mogelijke maatregelen om de ‘transitie’ – zoals dat zo mooi heet – te bevorderen, staan in de Visie Buitengebied . De gemeenteraad gaat zich daar komende maand over buigen.

  1. Lieshoutse vindt herdenkingsplaatje op fietspad

    Lieshoutse vindt herden­kings­plaat­je op fietspad

    LIESHOUT - Een glimmend plaatje ligt midden op het fietspad langs het Wilhelminakanaal. Anita Slaats-Damen ziet het liggen terwijl ze van Lieshout richting Gerwen fietst. Ze stopt, raapt het op en ziet dan pas dat het om een plaatje gaat met waarschijnlijk veel emotionele waarde. Nel van de Ven-Van Berkel overleed recent op 95-jarige leeftijd, haar man Jan stierf vijf jaar geleden toen hij 90 was. Daarnaast staat er de tekst ‘Zoon Rob’ met daarnaast een afbeelding van twee rode rozen.