Groenteboer Henk Kerkers (links) met chefkoks en mensen van koks-opleidingen.
Volledig scherm
PREMIUM
Groenteboer Henk Kerkers (links) met chefkoks en mensen van koks-opleidingen.

Deurnese boer wil lupine op de menukaart krijgen: vleesvervanger die ook het stikstofprobleem mee om zeep helpt

DEURNE - Het is een groot mysterie waarom niemand anders 'm al ontdekt heeft. Want hij heeft zo'n beetje alles mee, de lupine. Je kunt de bonen ervan eten, hij is rijk aan eiwit en dus een perfecte vleesvervanger, hij verbetert de grond met stikstof die hij opvangt en als hij bloeit trekt-ie als een gek insecten aan. Een prijswinnaar, vindt de Deurnese boer Henk Kerkers.

  1. Hoeveel zoet eet jij? Een week geen toegevoegde suiker kan wel 99 suikerklontjes schelen
    PREMIUM

    Hoeveel zoet eet jij? Een week geen toegevoeg­de suiker kan wel 99 suiker­klont­jes schelen

    In koekjes, chocolade en frisdrank, maar ook in pastasaus: toegevoegde suiker zit in meer producten dan je zou verwachten. Zo eten we onbewust (veel) meer suiker dan we zelf inschatten. Met de Nationale Suiker Challenge (5 t/m 11 juni) daagt het Diabetes Fonds alle Nederlanders uit om een week lang geen toegevoegde suikers te eten. Hoe pak je dat aan, en hoe houd je dat als echte zoetekauw vol?