Volledig scherm
PREMIUM
Aangepaste route Deurnese optocht © De Peelstrekels

Deurnese carnavalsoptocht noodgedwongen op de schop

DEURNE - De werkzaamheden aan de Deurnese Stationsstraat, tussen de Pastoor Jacobsstraat en het spoor, stellen de organisatie van de carnavalsoptocht dit jaar voor een uitdaging. Starten bij het station kan niet, dus gooien de Peelstrekels de hele route om.

Volledig scherm
Thijs Manders © Babette Margés

Thijs Manders, bestuurslid en lid van de optochtcommissie van de carnavalsvereniging, bevestigt dat het even puzzelen was voordat de nieuwe route er lag. „We hebben een aantal randvoorwaarden opgesteld waar we in ieder geval aan willen voldoen. Zo vinden we het belangrijk dat ouderen die minder mobiel zijn de optocht van dichtbij kunnen meemaken. Daarom trekt de stoet langs woonzorgcentrum De Nieuwenhof. De Kruisstraat zit ook in de route. Daar liggen verschillende aanleunwoningen.”

Een andere voorwaarde is dat de Markt aangedaan wordt. Komende vanaf de Visser, waaraan het zorgcentrum ligt, is die nu ingepast. Vanaf het marktplein gaat de carnavalsstoet de Stationsstraat in tot aan de kruising met de Heuvelstraat waar de optocht wordt ontbonden. Manders: „Eigenlijk is het precies andersom vergeleken met voorgaande jaren. Voorheen begonnen we in de Stationsstraat en nu eindigen we er. Voor het publiek zal het even wennen zijn, maar gezien de omstandigheden vinden we dit de beste oplossing.”

  1. De Peelpioniers uit Someren zoekt tientallen jonge acteurs voor derde lokale film

    De Peelpio­niers uit Someren zoekt tientallen jonge acteurs voor derde lokale film

    SOMEREN -Enkele duizenden bezoekers kwamen al af op de eerste twee lokale films van De Peelpioniers uit Someren. Dat succes krijgt een vervolg met een derde film die gaat over het thema pesten. Een samenwerking met filmmaker Joop Kessels uit Heeze. ‘Wending’ is volgens Geert Bukkems van De Peelpioniers een aangrijpende film over pesten op de middelbare school en de impact die het heeft op kinderen en hun omgeving. Het verhaal is grotendeels gebaseerd op de ervaringen van kinderen die zelf mikpunt van spot waren.