Volledig scherm
PREMIUM
Leden van scouting Deurne die naar de Jamboree in America gaan. Vlnr: Marly Claassen, Renate de Wit, Niels Weijenberg en Daan Claassen. © FotoMeulenhof

Deurnese scouts hopen op veel nieuwe Facebookvrienden na Jamboree in Amerika

DEURNE - Het liedje van John Denver hebben ze in de voorbereiding al ontelbare malen gehoord. Enkele scoutingleden van St. Jozef in Deurne gaan de komende twee weken het veelbezongen West-Virginia zelf ervaren tijdens de World Scout Jamboree. Van de 40.000 deelnemers wereldwijd komen er 43 uit deze regio. Ze vertrokken zondagochtend in alle vroegte.

Vijf voorbereidingsweekenden hebben ze er al op zitten. Tieners Daan en Marly Claassen, Renate de Wit en Niels Weijenberg weten nu precies wat van hen verwacht wordt op Summit Bechel Reserve in Amerika. Een terrein zo groot als de stad Utrecht. ,,Het is een heuvelachtig gebied met veel planten”, legt de 17-jarige Marly Claassen uit. ,,Wij mogen daar niet van de paden afwijken omdat er ook veel giftige planten tussen zitten. We moeten verder iedere ochtend stipt om 7.00 uur eten. Ben je er niet, heb je pech. Hetzelfde geldt voor het op tijd komen bij de activiteiten. De bus vertrekt ook zonder je.”