Volledig scherm
PREMIUM
Een Essent-medewerker repareert een leiding aan de Peellandsingel. © Fotopersburo van de Meulenhof bv

Deurnese wijk worstelt met boomwortels

DEURNE - In de Heiakker in Deurne hebben inwoners last van woekerende boomwortels. Stoepen, straten en parkeerplekken worden erdoor ontwricht, maar er sneuvelen ook regelmatig leidingen of delen van het riool. De gemeente gaat het probleem aanpakken.

Een groot aantal inwoners van de wijk is de boomwortels inmiddels beu. Stoeptegels komen omhoog, er verschijnen bulten in parkeervakken en ook de trottoirbanden en de rijbaan zijn niet veilig voor het oprukkende groen. Bijkomend probleem is dat ze zich ook niets aantrekken van rioolbuizen of gasleidingen.

  1. Astenaren gaan in 2020 67 euro meer betalen aan lokale belastingen
    PREMIUM

    Astenaren gaan in 2020 67 euro meer betalen aan lokale belastin­gen

    ASTEN – Het gaat pijn doen in de Astense portemonnees. Inwoners gaan het komend jaar gemiddeld een kleine zeventig euro meer betalen aan lokale belastingen dan een jaar geleden: 709 euro tegenover 641 dit jaar. De stijging komt met name door hogere heffingen voor afvalstoffen, het riool en de onroerende zaakbelasting (ozb) die met vijf procent stijgt bovenop de indexering. De Astense lasten gaan al met al met iets meer dan tien procent omhoog.