Volledig scherm
PREMIUM
Gemeenschapshuis Den Draai in Zeilberg krijgt van de gemeente maar geen geld voor groot onderhoud.

Donkere wolken boven gemeenschapshuis Den Draai in Zeilberg: pand uit nood te koop

DEURNE - Gemeenschapshuis Den Draai in Deurne-Zeilberg hangt sluiting boven het hoofd. Als het zover komt, worden 23 verenigingen dakloos. ,,Het is financieel onverantwoord geworden om open te blijven."

Het gemeenschapshuis plus de onderliggende grond zijn door stichting Den Draai te koop aangeboden aan de gemeente. Beheerdersechtpaar Van den Eijnden is ingelicht over het contract dat nu op de tocht staat. Sluiting kan alleen nog voorkomen worden als de gemeente alsnog met een bijdrage voor groot onderhoud komt, aldus het bestuur van het gemeenschapshuis. Deurne heeft tot donderdag de tijd om te reageren, liet het bestuur per brief weten.

  1. Björn Kusters uit Someren schrijft derde boek over hoe hij leeft met syndroom van Down
    PREMIUM

    Björn Kusters uit Someren schrijft derde boek over hoe hij leeft met syndroom van Down

    SOMEREN - Op 11-jarige leeftijd schrijft Somerenaar Björn Kusters zijn eerste minibiografie over hoe het is om het syndroom van Down te hebben. Vijf jaar later volgt deel twee ‘Dit ben ik nu’ en inmiddels ligt deel drie over op eigen benen staan bij de drukker. De 20-jarige Somerenaar kan en wil niet zonder de hulp van zijn vaste stimulator en vertrouwenspersoon Jolanda Maas. Een ‘tweegesprek’.