Asten ED2020-4106 *Jan Fleerakkers* uit Asten mag een lintje in ontvangst nemen.
Volledig scherm
Asten ED2020-4106 *Jan Fleerakkers* uit Asten mag een lintje in ontvangst nemen. © Sem Wijnhoven/DCI Media

Drie lintjes en één Ridder in Asten

LintjesregenASTEN - Voetbalscheidsrechter Jan Fleerakkers uit Asten is benoemd tot Ridder in de Orde van Oranje-Nassau. Verder kregen Petra Berkers-Berkvens en Francé van Kemenade uit Ommel en Astenaar Piet Schippers een lintje.

Astenaar Jan Fleerakkers (76) is sinds gisteren Ridder in de Orde van Oranje-Nassau. Fleerakkers is in de regio bekend als scheidsrechter in het amateurvoetbal. Hij fluit al vijftig jaar wedstrijden voor de KNVB. Hij was daarnaast grensrechter in de hoogste klasse van het amateurvoetbal. Van 1980 tot 1992 was Fleerakkers verantwoordelijk voor opleiding, rapportage en aanstellingen van scheidsrechters in het veldvoetbal in Noord-Brabant. Hij kent de spelregels zo goed, dat hij in 1975 nationaal kampioen spelregelkennis werd.

De 61-jarige Petra Berkers-Berkvens uit Ommel is benoemd tot Lid in de Orde van oranje-Nassau. Zij is al sinds 1977 vrijwilliger bij EHBO-vereniging Asten. Ze zat in de redactie van het clubblad en was bij nagenoeg alle lokale evenementen aanwezig als vrijwilliger. Daarnaast is ze ruim twee decennia actief geweest bij KV Olympia. De laatste jaren zet ze zich in voor de parochie H. Franciscus Asten-Someren. Onder meer als lid van de vormselwerkgroep, wijkcontactpersoon en lid comité Grote Gildeprocessie Ommel.

Ommel ED2020-4103 *Petra Berbers-Berkvens* uit Ommel mag een lintje in ontvangst nemen.
Volledig scherm
Ommel ED2020-4103 *Petra Berbers-Berkvens* uit Ommel mag een lintje in ontvangst nemen. © Sem Wijnhoven/DCI Media

Scouting Asten, Groei en Bloei Asten-Someren, Jeugdcarnaval en de missiezusters: allemaal kunnen ze rekenen op de 66-jarige Francé van Kemenade uit Ommel. Vanwege haar verdiensten voor die instellingen en groep mensen werd ze benoemd tot Lid in de Orde van Oranje-Nassau. Bij de scouting hield ze zich onder meer bezig met het opstellen van spelprogramma’s. Van Kemenade geeft verder al tien jaar bloemschikcursussen voor beginners. Ze was ook nog 23 jaar lid van het organiserend comité jeugdcarnaval. Met de missiezusters versierde ze jarenlang de kapel.

Ommel ED2020-4104 *Francé van Kemenade uit Ommel mag een lintje in ontvangst nemen.
Volledig scherm
Ommel ED2020-4104 *Francé van Kemenade uit Ommel mag een lintje in ontvangst nemen. © Sem Wijnhoven/DCI Media

De 81-jarige Piet Schippers uit Asten heeft al vele jaren speciale aandacht voor ouderen. Vanwege zijn inzet voor onder meer Onis/Stichting Welzijn Ouderen, Seniorenvereniging Asten-Ommel en woonzorgcentrum de Lisse is hij benoemd tot Lid in de Orde van oranje-Nassau. Daarnaast was hij lid van het kerkbestuur van de Heilige Jozefparochie. Hij bezocht altijd nabestaanden. Schippers was in 2016 mede-oprichter van Alzheimer Café Peelland. Tot slot is Schippers vijftig jaar bloeddonor geweest en heeft hij jaren gecollecteerd voor diverse fondsen.

Asten ED2020-4105 *Piet Schippers* uit Asten mag een lintje in ontvangst nemen.
Volledig scherm
Asten ED2020-4105 *Piet Schippers* uit Asten mag een lintje in ontvangst nemen. © Sem Wijnhoven/DCI Media