Volledig scherm
Zangkoor Mierlo Vocaal

Dubbelconcert Mierlo Vocaal en vrouwenkoor Mignon

MIERLO – Liefhebbers van koormuziek kunnen op zaterdag 23 maart hun hart ophalen. In Het Patronaat in Mierlo verzorgen gemengd koor Mierlo Vocaal en vrouwenkoor Mignon uit Gemert een gratis bij te wonen dubbelconcert. Plaats van handeling is het Patronaat aan de Heer van Scherpenzeelweg in Mierlo, van 19.30 toto 22.00 uur.

Het 140-jarige Mierlo Vocaal brengt onder leiding van dirigent Wim van Loon een zeer divers repertoire, van licht klassiek tot melodieuze pop. Bijna alle nummers worden vierstemmig gezongen. Het 70 zangers tellende gezelschap brengt nummers als ‘Hey Jude’ van The Beatles, ‘Love changes everythíng’, ‘Walking in the air’ en ‘The Rose’.  

Dameskoor Mignon - betekenis ’lief’ - telt twintig leden minder. Het ontstond na een reünie van oud-leden van het voormalige kinder- en jongerenkoor De Vuurvinken en de vrouwen zingen populaire nummers, maar ook wereldmuziek en licht- klassiek. In Mierlo vertolken zij onder leiding van Alex Rutten ‘Remember me’, ‘Hallelujah’, ‘Als de liefde niet bestond’ en ‘Adiemus’.