Volledig scherm
PREMIUM
Dagploeg van MV Juliana uit Someren-Eind. © Rinus van Houts

Duimen omhoog van ‘De Dagploeg’ van muziekvereniging Juliana in Someren-Eind

SOMEREN-EIND - Ze doen het voor een goed gevoel. En dat krijgen de mannen van ‘De Dagploeg’ als ze bij een concert van muziekvereniging Juliana in de zaal horen hoe bezoekers ‘hun’ podium en decor waarderen. 

Volledig scherm
Er wordt hard gewerkt aan het slotconcert van Juliana live. Er is een loods beschikbaar gesteld waarini het concert zal plaatsvinden. Someren-Eind © FotoMeulenhof

‘De Dagploeg’ heten ze, de vrijwilligers van Muziekvereniging Juliana in Someren-Eind. ,,De muzikanten horen op de voorgrond, zij zijn het visitekaartje, maar wij dragen op de achtergrond ook ons steentje bij,” zegt de groep.

De Dagploeg bestaat uit commissarissen én oud muzikanten en die zijn steeds paraat als er geklust moet worden voor een activiteit. Een aantal van hen is al bijna 70 jaar lid en nadert de 80 jaar” Dit jaar zijn we bijna elke maand bezig geweest met de voorbereidingen voor de eeuwfeesten van de harmonie," zegt Frans Leenders. ,,Nu bouwen we voor de tweede keer een loods van 25 bij 65 meter om tot concertzaal."