Volledig scherm
Aanleg glasvezel. Foto ter illustratie © Carlo ter Ellen DTCT

E-Fiber en KPN samen in één sleuf in kern Deurne

DEURNE - De kern van Deurne hoeft maar een keer overhoop te liggen voor glasvezel. E-Fiber en KPN NetwerkNL gaan hun netwerken tegelijkertijd aanleggen. De twee bedrijven hebben Spitters gevraagd om als onafhankelijke partij de klus te klaren.

Bij de gemeente Deurne is met opluchting gereageerd. Als de ondernemers er niet uit waren gekomen had het centrum twee keer op de schop gemoeten. E-Fiber en KPN NetwerkNL leggen nu ieder hun eigen netwerk aan, maar de werkzaamheden worden voor het overlappende deel in één keer uitgevoerd door één aannemer.
Die zal het trottoir open leggen, één sleuf graven en daar twee buizen voor het glasvezelnetwerk in leggen. De woning ontvangt dan twee gratis glasvezelaansluitpunten, waarna de bewoner kan kiezen om het netwerk van E-Fiber of KPN  in gebruik te nemen.

Spitters informeert de inwoners van de kern van Deurne over de start van de werkzaamheden. E-Fiber legt ook een glasvezelnetwerk aan in de dorpen, het buitengebied en de bedrijventerreinen van de gemeente Deurne. Ook deze werkzaamheden worden uitgevoerd door aannemer Spitters.