Volledig scherm
Foto ter illustratie. © ANP

Een bedrijf in orde en een in de fout bij controle in Deurne

DEURNE -  Bij twee controles van het Peelland Interventie Team (PIT) in het Deurnese buitengebied bleek een bedrijf de opslag goed voor elkaar te hebben terwijl bij een agrarisch bedrijf diverse milieuovertredingen werden vastgesteld.

Het Peelland Interventie Team (PIT) voerde donderdag controles uit op twee locaties in Deurne, waaraan volledig medewerking werd verleend door de eigenaren van de percelen.

Olielaag op water

Bij een agrarisch bedrijf bleken vaten niet in een lekbak te staan, accu’s niet opgeslagen in een zuurbestendige bak, er lagen autobanden opgeslagen, er was een stookplaats en een mestopslag en het team trof een olielaag aan op het water. De eigenaar moet alles op orde brengen. Ook wordt het waterschap geïnformeerd over de olielaag op het water. In en rondom zijn loods werden asbesthoudende dakplaten aangetroffen. Verder lagen er losse asbesthoudende restanten op het dak. Ook dit moet de eigenaar opruimen. De gemeente gaat onderzoeken hoe de eigenaar geholpen kan worden om zijn perceel op orde te brengen.

In orde

Op de tweede locatie controleerde het PIT twee gebouwen, waarvan niet duidelijk was hoe die gebruikt werden. Opslag bleek het geval en volgens de onderzoekers op een correcte manier.