Esther Leenen traint met paard voor de Mongol Derby in Someren
Volledig scherm
PREMIUM
Esther Leenen traint met paard voor de Mongol Derby in Someren © FotoMeulenhof

Eenzaam op ’n paard 1000 km door Mongolië; Esther Leenen uit Someren ziet voor goede doel af in Mongol Derby

SOMEREN - Over twee weken is Esther Leenen uit Someren een van de 40 gelukkigen die aan de start mogen staan van de Mongol Derby. Dit is de langste paardenrace ter wereld (1000 km) door Mongolië, gebaseerd op het postsysteem van Ghengis Khan uit 1220. Naast de eer valt er niks te winnen. Zij rijdt voor het goede doel, Stichting Ambulancewens.

 1. Vrouwen uit hele regio schenken hun borstprotheses aan lotgenoten in Cuba: ‘Voor de vrouwen daar is het een luxe om te dragen’
  PREMIUM

  Vrouwen uit hele regio schenken hun borstpro­the­ses aan lotgenoten in Cuba: ‘Voor de vrouwen daar is het een luxe om te dragen’

  Ze hebben alleen een soort stoffen ‘vulling’, de vrouwen in Cuba die hun borsten moeten missen door kanker. Zachte siliconen protheses in verschillende vormen? Dat is een grote luxe voor ze. Om die reden doneren honderden vrouwen uit deze regio jaarlijks hun eigen protheses. De Cubaanse chirurg Alexis Cantero Ronquillo kwam ze donderdag persoonlijk ophalen in Deurne.
 2. 1,1 miljoen Kopen zonder kijken-kijkers zien hoe Lumanda twijfelt Urk te verruilen voor onprettig huis in Almere
  Update

  1,1 miljoen Kopen zonder kij­ken-kij­kers zien hoe Lumanda twijfelt Urk te verruilen voor onprettig huis in Almere

  Het is tijd om te gaan. Dat waren de woorden van Lumanda en Marloes gisteravond in Kopen zonder kijken, zo zagen 1,1 miljoen mensen. Het stel klapte zowat uit hun huis op Urk, maar een woning vinden bleek niet zo makkelijk te zijn. En toen er dan eindelijk een paleisje in Almere gevonden was voor de dames, sloeg de paniek bij Urker Lumanda toe. ,,Ik voel me niet thuis”, constateerde ze.