Volledig scherm
PREMIUM
Fraterhuis in het centrum van Deurne. © Fotopersburo van de Meulenhof bv

Eigenaar Fraterhuis Deurne zet streep door verbouwing

DEURNE - De verbouwing van het Fraterhuis in Deurne naar een appartementencomplex voor studenten is van de baan. Eigenaar Marcel van Hooijdonk laat zijn plannen voorlopig varen, nu de gemeente hem wederom geen vergunning verleent voor de verbouwing. 

Vastgoedondernemer Marcel van Hooijdonk zet vooralsnog een streep door zijn woningbouwproject in het Fraterhuis. Dat liet hij vrijdag aan het ED weten. Van Hooijdonk schafte het pand in 2015 aan om er zestien appartementen in te bouwen. De gemeente nam de meest recente aanvraag voor een vergunning daarvoor niet in behandeling. Volgens een woordvoerder omdat er gegevens over de bouwplannen ontbraken. Zo zou onder andere onduidelijk zijn wat er met de muren in het gebouw zou gebeuren. ,,De muren maken onderdeel uit van het monument, die mag je bijvoorbeeld niet zo maar slopen. Uit de tekeningen bleken andere acties dan uit de tekst, daar wilden we opheldering over maar we kregen  -ook na een gesprek met de eigenaar- niets terug.”
Van Hooijdonk zegt het er nu bij te laten zitten.  ,,Kijk: bij zo’n monument komen veel partijen kijken: eigenaar, gemeente, monumentencommissie. Er is alleen wat van te maken als iedereen een positieve grondhouding heeft en probeert er samen wat van te maken.” Hij houdt het pand wel aan. Wat hij er in de toekomst mee gaat doen, heeft hij nog niet besloten.
De gemeente heeft niets gehoord over het schrappen van de plannen, aldus een woordvoerder.