Volledig scherm
© Thinkstock

Eis hogere planschadevergoeding huurbazinnen Handel ongegrond

DEN HAAG/HANDEL - Twee eigenaressen van appartementen aan de Onze Lieve Vrouwestraat in Handel moeten zich erbij neerleggen dat ze niet meer planschadevergoeding krijgen dan 6.900 euro wegens de bouw van Dorpshuis De Bron in die straat. Dit blijkt uit een uitspraak van de Raad van State die woensdag bekend werd.

De twee zussen, die de appartementen verhuren, zeggen dat ze de huur hebben moeten verlagen na de opening van de multifunctionele accommodatie (MFA). Dat komt bijvoorbeeld door de fanfare die in de zomer buiten oefent, aldus de twee. Huurders hebben daarover geklaagd. De overlast van de horeca in de MFA zou duizenden euro's aan huurinkomsten per jaar schelen. Ook zou de waarde van de appartementen flink zijn gedaald.

De Raad van State heeft dit beroep tegen de gemeente Gemert-Bakel ongegrond verklaard. Aanvankelijk wilde de gemeente de zussen helemaal geen planschadevergoeding geven. Na hun bezwaren besloot de gemeente toch 6.900 euro toe te kennen. Dit besluit is door de Raad van State overeind gelaten.