Thuishulp Elly Knoop (l) leert communicatie adviseur Karin Reintjes van TZorg de kneepjes van het vak.
Volledig scherm
PREMIUM
Thuishulp Elly Knoop (l) leert communicatie adviseur Karin Reintjes van TZorg de kneepjes van het vak. © Sem Wijnhoven/Foto van de Meulen

Elly Knoop uit Deurne: 'Thuishulp is zoveel meer dan poetsen'

DEURNE - De thuishulp is vaak in het nieuws, maar wat houdt het werk feitelijk in? ,,Mensen denken dat we alleen maar poetsen, maar het is veel meer dan dat", zegt Elly Knoop uit Deurne, werkzaam bij TZorg. Zij liet deze week mensen van buiten met haar meelopen, net als duizenden van haar collega's.

 1. 
Alleen je kinderen opvoeden: kinderpsychiater geeft tips
  PREMIUM

  Alleen je kinderen opvoeden: kinderpsy­chi­a­ter geeft tips

  Niemand start een gezin met het idee dat het zal uitdraaien op een scheiding. Ook Charlotte (31) had het niet makkelijk om het voltijdse moederschap los te laten. ,,Andere alleenstaande moeders zeiden dat het wel zou wennen, en ze hadden gelijk: ik heb mijn draai gevonden. Mao en Niloh zijn gelukkig, en met de kat erbij vormen wij een team van vier.” Ze legt uit hoe de regeling met haar partner verloopt, en ook kinderpsychiater Peter Adriaenssens geeft advies rond co-ouderschap.
 1. Vier gemeenten stappen af van omstreden thuishulp werkwijze: ‘schoon en leefbaar huis’
  PREMIUM

  Vier gemeenten stappen af van omstreden thuishulp werkwijze: ‘schoon en leefbaar huis’

  VUGHT - Wat is een schoon en leefbaar huis? Wordt dan alleen het aanrecht schoongemaakt of hoort die tien minuutjes extra voor de binnenkant van de magnetron er ook bij? De in 2015 ingevoerde werkwijze van de thuishulp leidde de afgelopen jaren tot fikse discussies. Rechtszaken zelfs. In Boxtel, Haaren, Sint-Michielsgestel en Vught kunnen cliënten daarom vanaf 2020 weer gewoon rekenen op een vast aantal uren poetshulp. Tot grote vreugde van aanbieders van huishoudelijke hulp én ouderenorganisaties.