Volledig scherm
© Getty Images/iStockphoto

Er komt een enorme speeltuin voor volwassenen naast de A67

SEVENUM - Het Limburgs Uitje, bekend van onder meer de grote, opblaasbare hindernisbaan aan de A67 bij Sevenum, gaat naast restaurant de Turfhoeve een grote hal bouwen. Daarin komen onder meer vijf cafés, bowlingbanen en een indoor-surfbaan. Een speeltuin voor volwassenen.

Kai Reijnen van het Limburgs Uitje werkt al drie jaar aan deze miljoeneninvestering die de naam 60seven krijgt. De hal, die Reijnen beschrijft als 'Las Vegas maar dan zonder gokken', ligt straks pal naast de A67.

Het plan moet nog door allerlei gemeentelijke procedures. Toch verwacht Reijnen dat medio 2020 de eerste schop de grond in kan. ,,Deze hal wordt een aanvulling op alles wat het Limburgs Uitje al tien jaar op deze plek doet", zegt Reijnen.

Denk dan aan allerlei (opblaasbare) hindernisparcoursen en ludieke, sportieve krachtmetingen voor (vrienden)groepen of families als de Highland Games, bubblevoetbal of sumoworstelen.

Reijnen: ,,Nu doen we dat alleen maar in de buitenlucht. Dat is en blijft het mooiste. Maar met het oog op het weer moeten we het daardoor vooral van de maanden april tot en met oktober hebben. Straks staan al onze spellen zowel binnen als buiten."

Quote

Het geheel zal de sfeer van Las Vegas en New York uitstralen. Op de menukaart staan hamburgers, pizza's en cheesecake

100.000 bezoekers

Trekt het Limburgs Uitje nu nog 25.000 mensen per jaar, als de hal van veertien meter hoog en een vloeroppervlakte van 13.500 vierkante meter er staat, schat Reijnen dat hij jaarlijks toch zeker 100.000 mensen over de vloer krijgt. Want in 60seven kunnen het hele jaar door meerdere grote en kleine groepen tegelijkertijd een dag of middag spelen, eten en drinken.

Reijnen: ,,Wie bij 60seven naar binnen loopt, komt in een hal met vijf themacafés: een Irish pub, pianobar, beerhouse en een sportsbar naar Amerikaans voorbeeld. Verder gaan we het café uit de tv-serie Friends tot in detail nabouwen. Het geheel zal de sfeer van Las Vegas en New York uitstralen. Op de menukaart staan hamburgers, pizza's en cheesecake."

Derde wavesurfer van Nederland

Naast alle indoor hindernisbanen en spellen, die op de tweede etage van de hal komen te staan, worden op de begane grond acht bowlingbanen gerealiseerd. Ook komen er speelautomaten - geen gokkasten, enkel spelletjes, een kunststof baan voor curling en jeu de boulesbanen.

Voor onder meer bijlwerpen, beerpong, darten, biljarten en allerlei soorten quizzen komen aparte ruimtes.

De indoorwaterbaan van tien bij twaalf meter met golven die surfen mogelijk maken, komt ook op de begane grond. Daarmee krijgt Sevenum volgens Reijnen de derde zogenaamde wavesurfer van Nederland.

Hoewel kinderen welkom zijn, is de doelgroep waarop Reijnen mikt 18 jaar en ouder. Zijn 60seven moet een speeltuin worden voor grote en kleine groepen volwassenen waar ook vrijgezellenfeesten, familiefeesten en personeelsfeesten kunnen worden gehouden.