Volledig scherm
PREMIUM
Eerder werd er al vanuit Deurne Walsberg tijdens een raadsvergadering geprotesteerd tegen de grenzen van speciaal voor agrarische bedrijven bedoelde zones. © ED

Erin, eruit: rechter snapt Deurne niet

DEN HAAG/DEURNE - 'De één wil in de primag en de ander wil eruit,’ vat rechter en staatsraad Eric Daalder van de Raad van State samen. Aan de orde  is het besluit van de gemeente Deurne om aparte gebieden voor agrarische bedrijven (primags) te bestemmen. Voor de rechter in Den Haag staat een familie die erin wil, maar ook een die er liever uit gaat.  

Bij het aanpassen van het bestemmingsplan Buitengebied heeft de gemeenteraad van Deurne nieuwe grenzen  getrokken. Enkele inwoners zijn daar dus niet over te spreken; van de ene familie ligt de woning binnen de nieuwe zone en die vreest te maken te krijgen met veel meer stank, stof en andere milieuoverlast, terwijl de varkenshouderij van de andere familie aan de Nastreek er net buiten valt, waardoor die boer flinke beperkingen ziet opdoemen voor zijn bedrijf, zeker als hij nog wil uitbreiden.