Volledig scherm
De Peelse Loop. © ED

Excursie IVN Bakel naar Peelse Loop in Gemert

BAKEL - IVN Bakel, Milheeze en De Rips brengt zondag 18 november een bezoek aan de Peelse Loop en de Noord-Om in Gemert. Daar wordt stilgestaan bij de natuurcompensatie.

De directe omgeving van de Peelse Loop is de afgelopen jaren drastisch veranderd. Met de aanleg van de Noord-Om is er op andere plekken ‘nieuwe natuur‘ voor teruggekomen. Zo is er een nieuwe, smallere loop gegraven. De oude loop wordt nu gebruikt voor de opvang van extra water.

De excursie start op 18 november vanaf het Geneneind 2a in Bakel, of anders om 9.00 uur op de hoek van het Moederkruid en Landweer in Gemert. Ook niet-leden kunnen deelnemen.

  1. Zedenpolitie onderzoekt door scholieren verspreid seksfilmpje

    Zedenpoli­tie onderzoekt door scholieren verspreid seksfilm­pje

    GEMERT - De afdeling zeden van de politie onderzoekt het seksfilmpje dat via AirDrop door scholieren wordt verspreid. ,,We trachten te achterhalen wie betrokken is bij het tot stand komen hiervan”, zegt een politiewoordvoerster. Er is geen sprake geweest van een fotomontage, zoals eerder abusievelijk werd gemeld. ,,De persoon op het filmpje blijkt niet de leerlinge van de school in Gemert te zijn (Commanderij). Dat hebben wij destijds vastgesteld. Wij weten niet wie het meisje op de film wel is.”