Volledig scherm
De Peelse Loop. © ED

Excursie IVN Bakel naar Peelse Loop in Gemert

BAKEL - IVN Bakel, Milheeze en De Rips brengt zondag 18 november een bezoek aan de Peelse Loop en de Noord-Om in Gemert. Daar wordt stilgestaan bij de natuurcompensatie.

De directe omgeving van de Peelse Loop is de afgelopen jaren drastisch veranderd. Met de aanleg van de Noord-Om is er op andere plekken ‘nieuwe natuur‘ voor teruggekomen. Zo is er een nieuwe, smallere loop gegraven. De oude loop wordt nu gebruikt voor de opvang van extra water.

De excursie start op 18 november vanaf het Geneneind 2a in Bakel, of anders om 9.00 uur op de hoek van het Moederkruid en Landweer in Gemert. Ook niet-leden kunnen deelnemen.

  1. Geen 80 maar 60 kilometer per uur op Ginderdoor in Mariahout

    Geen 80 maar 60 kilometer per uur op Ginderdoor in Mariahout

    MARIAHOUT - Het is een stuk weg van ongeveer een kilometer op de doorgaande weg van Lieshout naar Mariahout. Waar daar overal buiten de bebouwde kom een maximumsnelheid geldt van 60 kilometer per uur, mag op de kilometer van het Ginderdoor, tussen aansluiting Broeksteeg en komgrens Mariahout, 80 kilometer per uur worden gereden. Nog even dan. Het college van B en W van Laarbeek is van plan om ook daar de maximumsnelheid te verlagen naar 60 kilometer per uur.