Volledig scherm
PREMIUM
De Ds. Swildensschool in Gemert is opgegaan in het nieuwe Kindcentrum Samenstroom. Het gebouw aan de Valeriusstraat wordt sindsdien als kantoor gebruikt door schoolbestuur Stichting Goo. archieffoto © Ton van de Meulenhof

Extra lokalen Samenstroom Gemert op agenda

GEMERT - Kindcentrum Samenstroom in Gemert blijft hopen op twee tijdelijke units die het ruimtegebrek moeten oplossen. De basisschool heeft daarvoor opnieuw een procedure in gang gezet.

 Schoolbestuur GOO, waar Samenstroom onder valt, deed onlangs al een spoedaanvraag bij de gemeente, die verantwoordelijk is voor de huisvesting van scholen. Gemert-Bakel wees die aanvraag af, omdat die volgens wethouder Wilmie Steeghs (Dorpspartij, onderwijs) niet aan de gemeentelijke voorwaarden voldeed. Volgens Steeghs is zo'n spoedaanvraag met name bedoeld voor situaties waarin een school door bijvoorbeeld een brand is getroffen.

  1. PREMIUM

    Rijtven rockt met opblaasba­re gitaren

    DEURNE - De gitarist van rockband Mad Cows springt al snel van het podium en gaat midden tussen de dansende bewoners van Het Rijtven staan. Velen van hen hebben een opblaasbare gitaar bemachtigd, zodat zij zich ook even een heuse rockster kunnen wanen. De bezoekers van het eerste O’ROckfestival gaan helemaal los en de normaal zo populaire popmuziek van Frans Bauer, Nick & Simon en Jan Smit wordt deze zonnige zaterdagmiddag voor even vergeten. ,,Een rockfestival was een gewaagde keuze, maar het is een succes geworden”, concludeert festivalbedenker Stijn van den Boogaard.