Drie generaties gevechtsvliegtuigen vlogen gebroederlijk in een airshow tijdens de Luchtmachtdagen in Volkel: een Spitfire uit de Tweede Wereldoorlog, vergezeld van een F16 (boven rechts) en het nieuwste paradepaardje van de Luchtmacht, de F35 Lightning II.
Volledig scherm
PREMIUM
Drie generaties gevechtsvliegtuigen vlogen gebroederlijk in een airshow tijdens de Luchtmachtdagen in Volkel: een Spitfire uit de Tweede Wereldoorlog, vergezeld van een F16 (boven rechts) en het nieuwste paradepaardje van de Luchtmacht, de F35 Lightning II. © Stephan Tellier

F-16 of F-35? ‘Tien decibel meer is een wereld van verschil’

DEURNE - Het is donderdag tijdens de inloopavond in Deurne van werkgroep Stop Vliegbasis de Peel meteen een confronterende binnenkomer: het oorverdovende geluid van een laag overvliegende F-35.

  1. Peelgemeenten kritisch op heropening vliegbasis
    PREMIUM

    Peelgemeen­ten kritisch op heropening vliegbasis

    HELMOND - De mogelijke heropening van vliegbasis De Peel in Vredepeel stuit op flink verzet van zes Peelgemeenten. Helmond, Deurne, Asten en Sint-Anthonis trekken gezamenlijk op en uiten hun ‘ernstige zorgen’ in een brief aan het ministerie van Defensie. Laarbeek heeft eveneens zorgen over de kwaliteit van de leefomgeving en gezondheid in het bijzonder. Venray gaat het verst met de kritiek en zegt tegen heropening te zijn vanwege verwachte geluidsoverlast en vermindering van de luchtkwaliteit.