Volledig scherm
Het Ridderplein in Gemert, met rechts naast het gemeentehuis De Keizer. archieffoto © Rene Manders

Faillissement voor De Keizer in Gemert aangevraagd

GEMERT - Het doek lijkt te vallen voor brasserie De Keizer in Gemert. Eigenaar Paul van Thiel heeft faillissement aangevraagd voor de markante horecazaak op het Ridderplein. 

De Helmonder verwacht dat de aanvraag dinsdag of woensdag door de rechtbank wordt behandeld en er vervolgens een curator wordt aangesteld. De deur is inmiddels op slot gegaan.

Volgens Van Thiel heeft De Keizer de afgelopen tijd ’minder gedraaid dan gehoopt’. Normaal gesproken hoeft dat volgens de horeca-ondernemer niet tot een faillissement te leiden. Dat dat bij De Keizer nu wel gebeurt, komt volgens Van Thiel door de zaken die aan de brasserie verbonden zijn en onlangs ook al failliet zijn verklaard. ,,Die vormen een fiscale eenheid met De Keizer, dus die trekken die zaak dan mee.”

Open

De zaken van Van Thiel die eerder failliet werden verklaard, zijn restaurant De Steenoven en De Schevelingse In-Loop, een bv van Van Thiel die losstaat van tapperij-restaurant Schevelingen aan de Aarle-Rixtelseweg. Schevelingen is altijd opengebleven en is nog steeds open, benadrukt Van Thiel. Dat geldt ook voor De Steenoven Catering, dat gevestigd is op de Automotive Campus. Die zaken zijn van de zonen van Van Thiel.