Volledig scherm
De eerste editie van Villa Ananas, het dance-feest van de Wish-organisatoren in Beek en Donk (archieffoto). © FotoMeulenhof

Festival Villa Ananas in Beek en Donk al praktisch uitverkocht

BEEK EN DONK - Wie nog kaarten wil bemachtigen voor het festival Villa Ananas in Beek en Donk van aanstaande zaterdag, moet snel zijn. ,,De allerlaatste kaarten vliegen er nu uit, we hebben er nog ongeveer vijftig over", zegt Jimmy van der Leemputten van Bromios, de organisatie die ook achter Wish Outdoor zit. 

Het is voor het eerst dat Villa Ananas een wintereditie is, compleet met kerstbomen en kampvuurtjes. Van der Leemputten: ,,We hebben het festival al een aantal keer gehouden op Koningsdag, maar mensen vroegen ons om het vaker te organiseren.”

Villa Ananas is genoemd naar de stage die ook elk jaar op Wish Outdoor te vinden is. ,,We willen proberen om de sfeer van Wish Outdoor ook weg te zetten in het dorp, voor de lokale bevolking. Het is met 1700 bezoekers veel kleinschaliger dan Wish Outdoor”, zegt Van der Leemputten. ,,Daar komen verspreid over drie dagen wel 55.000 mensen. Dit is een klein, intiem feestje. We stoppen ook al om 24 uur met de muziek, om overlast in het dorp te vermijden.”