Tienerwerk De Boemerang organiseert BoemBeatz Festival voor alle tieners uit Laarbeek.
Volledig scherm
Tienerwerk De Boemerang organiseert BoemBeatz Festival voor alle tieners uit Laarbeek. © Sem Wijnhoven - FotoMeulenhof

Festival zonder je ouders bij BoemBeatz in Laarbeek

LAARBEEK - Een eigen festival voor de jongste jeugd van Laarbeek, dat is de gedachte achter BoemBeatz. Morgen kunnen alle remmen los tijdens de eerste editie van het tienerfeest.

Een mini-WiSH, inclusief een met hekken afgeschermd festivalterrein, twee muziek-area's, dj's, een foodtruck, een disco-springkussen en een enthousiast dansend publiek. Zo stelt organisator Wendy Aikema zich de eerste versie van BoemBeatz voor: ,,Een festival voor de jongste tieners van Laarbeek, dat alleen voor hen toegankelijk is."

Feestterrein

Morgen wordt De Boemerang, het jeugdhonk bij het gemeenschapshuis in Beek en Donk, omgetoverd tot waar feestterrein. Kinderen vanaf groep 6 van de basisschool tot en met de tweede klas van de middelbare school zijn tussen 18.30 en 22.00 uur welkom om het eerste BoemBeatz-festival mee te vieren. Binnen draait een dj dance- en top40-nummers. Buiten wordt feestmuziek gedraaid in een mobiele Irish pub. Een frietwagen en springkussen maken het tienerfestival compleet.

Het idee voor BoemBeatz ontstond tijdens carnaval, vertelt Aikema: ,,Vanuit Tienerwerk Laarbeek organiseren we bij De Boemerang elke maand een activiteit, van een meidenavond tot een bezoek aan het BMX-park. Op carnavalsvrijdag hebben we een feest dat altijd druk bezocht wordt, afgelopen jaar waren er 120 dolenthousiaste kinderen. Dat wilde ik breder trekken."

Dat 'breder trekken' betekent ook dat BoemBeatz zeker niet alleen bedoeld is voor kinderen uit Beek en Donk, benadrukt Aikema: ,,Jeugd uit heel Laarbeek is welkom. De meeste kinderen kennen elkaar al van school of hun sportclub. Hoe leuk zou het daarom zijn om juist ook eens met andere kinderen feest te vieren?"

Van de 109 aanmeldingen komen de meeste desondanks uit Beek en Donk. Aikema hoopt daarom nog op meer belangstelling uit de andere Laarbeekse kerndorpen: ,,We hebben plek voor 180 man, dus ruimte zat."

Polonaise

Sanne Steenbakkers hoeft niet meer omgepraat te worden, zij heeft zich al ingeschreven. De elfjarige Beek en Donkse kijkt uit naar BoemBeatz, zegt ze: ,,Ik verwacht dat het gezellig wordt, zoals altijd. Als er bij De Boemerang iets te doen is ben ik er. En de meeste kinderen uit mijn klas ook." Dansen ziet de leerlinge van De Muldershof zich evenwel niet doen: ,,Ik klets liever met vriendinnen. Behalve als er een polonaise is. Dan word je meegesleurd en moet je wel."

Inschrijven voor BoomBeatz kan via de website. Bij voldoende plaats is een kaartje ook aan de deur verkrijgbaar. Twee braskaarten, één voor fris en één voor friet, zijn bij de entree inbegrepen.