Volledig scherm
PREMIUM
Zum Schluss Outdoor 2019, Festival in Someren-Eind. © Rinus van Houts

Festival Zum Schluss in Someren-Eind naar 6000 bezoekers

SOMEREN-EIND - Het terrein in Someren-Eind is al zo goed als in gereedheid gebracht, het feestje van Zum Schluss - de start van de vakantie in de bouw - kan beginnen.  ‘We willen de spanning erin houden.’

Quote

Wij hebben het activitei­ten­ter­rein, met een oppervlak­te van een voetbal­veld dit jaar uit mogen breiden en dat betekent dat we deze extra aantal festivalbe­zoe­kers alle ruimte kunnen bieden

Joey Martens, Festivalvoorzitter

Vorig jaar trokken er vijfduizend toeschouwers langs de kassa's, dit jaar wil de organisatie van festival Zum Schluss Outdoor doorstoten naar de zesduizend. Dertien afleveringen geleden - in 2007 - waren dat er nog achthonderd.

,,Wij hebben het activiteitenterrein, met een oppervlakte van een voetbalveld dit jaar uit mogen breiden en dat betekent dat we deze extra aantal festivalbezoekers alle ruimte kunnen bieden,” zegt voorzitter Joey Martens, die de prognose van zesduizend mensen wel aandurft.

Het tweedaagse muziekfestijn voor 16+ aan de Bennenbroekstraat is ook dit jaar weer uitgebreid van opzet, voor elke muzieksmaak wat wils. Onder anderen John West & Lange Frans, LUV, Kris Kross Amsterdam en De Boys van Hardstyle Carnaval maken hun opwachting op het podium dat 35 meter breed en 16 meter hoog meet. ,,Wat wij willen is ieder jaar een gezellig muziekfestival organiseren, voor alle bezoekers een mooie start van de bouwvakantie,” zegt Martens. Op panelen die op het voorfront van het podium zijn bevestigd staan afbeeldingen van het thema van dit jaar, ,,Elk jaar een decor met een nieuw thema en om de spanning erin te houden wordt dat pas zichtbaar tijdens de optredens.”