Volledig scherm
© Thinkstock

Fietscrossbaan De Hei in Someren-Heide wijkt uit voor woningen

SOMEREN-HEIDE - Fietscrossende kinderen in Someren-Heide moeten binnenkort uitwijken vanwege de bouw van twee nieuwe huizen aan de Eggendreef. Actieve ouderen en het Dorpsoverleg hebben al een oplossing voor de jeugd gevonden: er komt een nieuw baantje aan de andere kant van de weg. Volgens planning kunnen enkele ouders die in het grondverzet werken nog dit voorjaar aan de slag met een shovel.

De huidige crossbaan in de nieuwbouwwijk van Someren-Heide lag er zo’n drie jaar. Volgens Irma Vergeer van de Werkgroep Wonen (onderdeel Dorpsoverleg) zijn veel kinderen tussen de 8 en 12 jaar geregeld na schooltijd op de baan te vinden. ,,Ze zijn daar lekker actief bezig, dat is toch beter dan dat ze achter de computer zitten.”

Toen het nieuws kwam dat de baan weg moet nam Vergeer snel contact op met de gemeente Someren. Die stelde als enige voorwaarde voor verplaatsing dat er draagvlak in de buurt moest zijn. Daarop plaatste Vergeer een oproep in enkele buurtapps en het dorpsblad. Dat leverde tot nu toe slechts een kritische kanttekening op. ,,Iemand zei dat hij geen brommers op die baan wilde. De baan is daar ook niet voor bedoeld.”

  1. Carnaval krijgt zwart randje voor eigenaar Café van Bracht: ‘Álles is overhoop gehaald en drank gestolen’
    PREMIUM

    Carnaval krijgt zwart randje voor eigenaar Café van Bracht: ‘Álles is overhoop gehaald en drank gestolen’

    AARLE-RIXTEL - Ondanks een prachtige carnavalsweek kreeg het feest voor de eigenaar van Café van Bracht uit Aarle-Rixtel toch nog ‘een zwarte rand’. Een of meerdere inbrekers sloegen donderdagnacht toe en lieten het café in een puinzooi achter. ,,Zo stonden we een paar dagen geleden middenin de gezelligheid en nu staan we in een tent die volledig overhoop is gehaald”, zegt de eigenaar (44) van het café.