Volledig scherm
Het B-orkest van harmonie Excelsior uit Gemert. © Giel van Kessel

Filmmuziek op bijzondere plek in Gemert

GEMERT - Muziek uit films als The Titanic, Lord Of The Rings, The Good, The Bad And The Ugly en The Lion King, uitgevoerd door een harmonieorkest in een bijzondere omgeving waar de bezoeker vanaf het luxe rode pluche kan luisteren. 

Dat is het concert Cine-B dat het B-orkest van harmonie Excelsior op 15 en 16 juni verzorgt. De twee concerten worden gehouden in het Auditorium van Kingspan aan de Scheiweg in Gemert, voor veel bezoekers tevens de gelegenheid om dat eens van binnen te zien.

Diverse solo’s zijn er voor Jacqueline Brouwers (Solid Bigband) en Toon Opsteen. Tijdens het filmconcert passeert een breed scala aan films en muziekstijlen uit zeventien films en musicals. Naast de eerder genoemde nummers wordt onder meer de titelmuziek uit de film La Vita è Bella (1997) gespeeld, Skyfall van James Bond (2012) komt voorbij en ook I Will Follow Him uit de film/musical Sister Act (1992/2006) is te horen.

Tijdens de muziek worden er passende beelden uit de films vertoond. Het B-orkest van Excelsior staat onder leiding van Antoine Janssen.

Filmconcert ‘Cine-B’ vindt plaats op zaterdag 15 juni om 20.00 uur en op zondag 16 juni om 11.00 uur in het auditorium van Kingspan op Scheiweg 26. Toegangskaarten à 12,50 euro (incl. pauzedrankje) zijn verkrijgbaar via de website of bij de VVV aan het Ridderplein.