Volledig scherm
▲ Koen van den Eventuin en Dennis Vrijsen maken de Gemertse filmquiz. © Dave Hendriks - Foto Meulenhof

Filmquizmakers Gemert spelen scenes na, maar dan fout

GEMERT - De door de bedenkers zelf nagespeelde film-scènes staan op tape. Koen van den Eventuin en Dennis Vrijsen zijn er klaar voor: de vijfde editie van de Gemert-se filmquiz komt eraan.

,,Vóór elke quiz spelen wij samen zo’n negen scenes na. Maar dan heel fout. Die zetten we op film en tijdens de quiz moeten de deelnemers de titel van de film raden. Dat is altijd heel hilarisch en het publiek waardeert het erg.”

Koen van den Eventuin (36) weet samen met Dennis Vrijsen (33) na vijf edities wel hoe je een goeie filmquiz in mekaar zet. Op vrijdag 18 januari kunnen de echte film- en quizfanaten en de gemiddelde liefhebber het weer tegen elkaar opnemen in de bovenzaal van Dientje in Gemert.

Alles komt voorbij, verzekeren de twee Gemertenaren. Horror, romantiek, thriller. Klassiekers als Casablanca, Superman en Morricone waarderen de twee filmliefhebbers net zo erg als moderne films. ,,Morricone is zelfs mijn favoriete filmmuziekcomponist,” vertelt Dennis.

Kapsels

In diverse rondes komen er veel originele vragen op de deelnemers af. Hoe de acterende vader van Michael Douglas heette bijvoorbeeld, of de vraag naar vijf kapsels van één acteur in vijf verschillende films. Of een in het Duits nagesynchroniseerde scène. Met uiteraard de vraag: welke film is dit?

,,We doen het zo dat echte filmfanaten aan hun trekken komen, maar ook de liefhebber die voor de gezelligheid komt. Wij gebruiken ook geen power point presentaties maar wij maken zelf animaties waardoor het ook visueel een spektakel wordt,” aldus Dennis, die dat als cameraman-grafisch ontwerper-fotograaf in de vingers heeft.

De twee hebben ieder een respectabele collectie films en bij Koen in huis, waar het gesprek plaatsvindt, staat een enorme TV. Ze zijn allebei met films grootgebracht. ,,Mijn oudste herinnering is de film Bambi, die ik als vijfjarig jongetje met mijn moeder zag,” vertelt docent geschiedenis Koen. Bij Dennis thuis ging het er wat minder droevig aan toe: ,,Ik mocht als vijfjarig jongetje al Robocop zien.”

De initiatiefnemers verwachten voor de quiz niet alleen een vaste groep film- en quizliefhebbers maar ook mensen die voor de gezelligheid meedoen. Te winnen zijn pakketten filmdvd’s en bioscoopbonnen. Wie geluk heeft, gaat met een filmgadget naar huis.

Belangstellenden die mee willen doen dienen vóór 20.00 uur bij Dientje aanwezig te zijn. Wie zelf een pen meebrengt heeft alvast één punt te pakken. Wie ook nog verkleed als filmkarakter binnenkomt, verdient extra punten. Deelname kan met maximaal twee personen per groep en kost 2.50 euro per persoon. Aanvang 20.00 uur.