Volledig scherm
PREMIUM
Fransjan van den Elzen bij het kasteel in Gemert. archieffoto Van de Meulenhof © Rene Manders

Fransjan van den Elzen werkt aan schadeclaim kasteel Gemert

GEMERT - Fransjan van den Elzen, de Mortelse ondernemer die het kasteel in Gemert bijna had gekocht, werkt achter de schermen aan een schadeclaim richting de gemeente. Dat bleek donderdagavond tijdens een raadsvergadering over de toekomst van het kasteel.

De fractievoorzitters van de raad kregen donderdag, 38 minuten voor aanvang van de vergadering, een mail van Van den Elzen. Daarin waarschuwde hij de politiek om ‘voorzichting met uw besluitvorming om te gaan, om nog meer schade voor uw gemeente te voorkomen'.  Daarmee doelde hij op een aansprakelijkheidsstelling die hij via zijn advocaat vorig jaar al bij de gemeente heeft aangekondigd.

  1. Geen 80 maar 60 kilometer per uur op Ginderdoor in Mariahout

    Geen 80 maar 60 kilometer per uur op Ginderdoor in Mariahout

    MARIAHOUT - Het is een stuk weg van ongeveer een kilometer op de doorgaande weg van Lieshout naar Mariahout. Waar daar overal buiten de bebouwde kom een maximumsnelheid geldt van 60 kilometer per uur, mag op de kilometer van het Ginderdoor, tussen aansluiting Broeksteeg en komgrens Mariahout, 80 kilometer per uur worden gereden. Nog even dan. Het college van B en W van Laarbeek is van plan om ook daar de maximumsnelheid te verlagen naar 60 kilometer per uur.