Staatssecretaris Barbara Visser tijdens een bezoek aan de vliegbasis Leeuwarden in gesprek met onder anderen omwonende Geert Verf; de man tussen hen in is Gerard Veldman. Bij die gelegenheid eind 2018 werd het Permanente Geluidsmeetnet in gebruik genomen.
Volledig scherm
PREMIUM
Staatssecretaris Barbara Visser tijdens een bezoek aan de vliegbasis Leeuwarden in gesprek met onder anderen omwonende Geert Verf; de man tussen hen in is Gerard Veldman. Bij die gelegenheid eind 2018 werd het Permanente Geluidsmeetnet in gebruik genomen. © Klaas Koopmans

Fries advies aan omwonenden vliegbasis de Peel: 'Meet en praat mee met Defensie’

PEEL/MARSSUM - De komst van luidruchtige F35's naar vliegbasis De Peel is nog niet zeker maar omwonenden maken zich er wel al zorgen over. Aan eerdere adviezen van lotgenoten uit Scandinavië over wat je tegen geluidoverlast kunt doen, voegen nu ook omwonenden van vliegbasis Leeuwarden hun tips toe: dwing goede isolatie voor de woningen af en sta op nauwkeurige geluidsmetingen. 

  1. Peelgemeenten kritisch op heropening vliegbasis
    PREMIUM

    Peelgemeen­ten kritisch op heropening vliegbasis

    HELMOND - De mogelijke heropening van vliegbasis De Peel in Vredepeel stuit op flink verzet van zes Peelgemeenten. Helmond, Deurne, Asten en Sint-Anthonis trekken gezamenlijk op en uiten hun ‘ernstige zorgen’ in een brief aan het ministerie van Defensie. Laarbeek heeft eveneens zorgen over de kwaliteit van de leefomgeving en gezondheid in het bijzonder. Venray gaat het verst met de kritiek en zegt tegen heropening te zijn vanwege verwachte geluidsoverlast en vermindering van de luchtkwaliteit.