Volledig scherm
nieuwe pizzaria aan de Molenstraat in Deurne tegenover de nieuwe bloemenzaak van Bart van Well © DCI media

Geen nachtwinkel, maar pizzeria aan Molenstraat in Deurne

DEURNE - Aan de Molenstraat in Deurne komt een pizzeria. De gemeente heeft daar toestemming voor gegeven. Eerder wilde een ondernemer in het pand een nachtwinkel openen. Dit zagen burgemeester en wethouders niet zitten.

In de pizzeria -die de naam FoodDeurne krijgt- wordt straks geen alcohol geschonken, laat een woordvoerder van de gemeente weten.  Aan de Molenstraat 19-21 zat eerder een sportzaak.  In het nieuwe restaurant kunnen maximaal 25 gasten terecht en alle zitplaatsen zullen binnen zijn. Er zijn dus geen plannen voor een terras, aldus de aanvraag. De Deurnese ondernemer die het restaurant gaat runnen was gisteren niet bereikbaar voor een toelichting.

De gemeente moet zich nog buigen over de aanvraag om de openingstijden voor het pand te verruimen naar twaalf uur middernacht.   

Vrees voor overlast

Eerder dit jaar strandden plannen van de Helmondse ondernemer F. Akdeniz om op dezelfde plek een nachtwinkel te openen. De Helmonder wilde tot een uur of drie ‘s nachts onder andere alcohol, sigaretten en chips verkopen. Burgemeester en wethouders vreesden voor overlast. Volgens een woordvoerder werd advies ingewonnen bij Helmond, de enige omliggende gemeente met een soortgelijke winkel. Vanuit de stad kwam een negatief advies. Dit oordeel speelde een rol bij de afwijzing, maar was niet doorslaggevend. Dat waren adviezen van de politie en interne deskundige op het gebied van openbare veiligheid.

Uiteindelijk heeft de ondernemer het erbij gelaten, aldus de gemeente. ,,We hebben de aanvraag geweigerd en hij is er niet meer op terug gekomen.”

Pizzeria is welkom


De pizzeria is erg welkom voor Deurne, te meer omdat het pand al enige tijd leeg staat. De gemeente zit midden in een proces om het centrum om te vormen van alleen een gebied om te winkelen naar een dorpshart waar plek is voor winkels, wonen, werk en horeca.  Daarvoor denkt de gemeente vaker dan eerst mee met ondernemers die zich graag in Deurne willen vestigen. Zo wilde twee jaar geleden de populaire horecaformule Gossimijne neerstrijken in een van de grotere leegstaande panden aan de Stationsstraat 25. Dit strandde echter op bezwaren van omwonenden. 

Bloemenwinkel

Het centrum van Deurne is de laatste tijd weer meer in beweging aan het komen. Eerder opende er ook een nieuwe zaak van Bart van Well Bloemsierkunst en Woondecoratie aan de Wever. Hij heeft in Bakel al een soortgelijke winkel. Daarnaast verhuist modewinkel ZUSS ENZO binnenkort van de Kerkstraat naar de Markt. 

  1. De Peelpioniers uit Someren zoekt tientallen jonge acteurs voor derde lokale film

    De Peelpio­niers uit Someren zoekt tientallen jonge acteurs voor derde lokale film

    SOMEREN -Enkele duizenden bezoekers kwamen al af op de eerste twee lokale films van De Peelpioniers uit Someren. Dat succes krijgt een vervolg met een derde film die gaat over het thema pesten. Een samenwerking met filmmaker Joop Kessels uit Heeze. ‘Wending’ is volgens Geert Bukkems van De Peelpioniers een aangrijpende film over pesten op de middelbare school en de impact die het heeft op kinderen en hun omgeving. Het verhaal is grotendeels gebaseerd op de ervaringen van kinderen die zelf mikpunt van spot waren.