Volledig scherm
PREMIUM
Foto ter illustratie. © Thinkstock

Geen pillen maar ontbijt voor examenenergie op Alfrinkcollege Deurne

ExamenrubriekDEURNE - Tijdens de examens moet je optimaal presteren. Wat eten, drinken of slikken scholieren van het Alfrinkcollege in Deurne om de toppen van hun kunnen te bereiken?

Een op de vier studenten grijpt met regelmaat naar Ritalin, ADHD-pillen of andere concentratieverhogende middelen. Ook bètablokkers tegen stress worden tijdens de examentijd veel meer aan jongeren verstrekt. Het was enkele dagen geleden voor minister Bruno Bruins (Medische zorg) reden om jonge mensen te waarschuwen terughoudend te zijn met kalmerende middelen.

 1. Kleine kermis heeft het moeilijk in de Peelregio: ‘Ieder jaar verdwijnen er dertig dorpskermissen’
  PREMIUM

  Kleine kermis heeft het moeilijk in de Peelregio: ‘Ieder jaar verdwijnen er dertig dorpsker­mis­sen’

  DE RIPS – Ieder jaar verdwijnen zo’n dertig kleine dorpskermissen van de evenementenkalender, stelt de Nationale Bond voor Kermisbedrijfhouders Bovak. Daardoor zijn er nu nog ‘slechts’ 1200 over van de 1500 enkele jaren geleden. Oorzaken hiervoor zijn vergrijzing in de dorpen, oplopende kosten en strengere regelgeving voor exploitanten. Desondanks genoten De Rips en Brouwhuis afgelopen weekend volop van het traditionele dorpsfeest.
 2. Lang leve de Blind Date bij Toneelgroep Neerkant
  PREMIUM

  Lang leve de Blind Date bij Toneel­groep Neerkant

  NEERKANT ,,Wat heerlijk om er met zo'n knaller uit te stappen”, verzucht regisseuse Silvia Driessen van theatergroep Neerkant na afloop van de voorstelling ‘Blind Date. Zij heeft die taak vijf jaar lang met veel plezier vervuld. Voor het belang van de theatergroep vindt ze het tijd om het stokje over te gaan dragen. Puur naar zichzelf kijkend was ze nog graag doorgegaan. ,,Dit is een heerlijke groep mensen die in die vijf jaar tijd goed op elkaar zijn ingespeeld.” Dat was tijdens de voorstelling goed te merken. Het spel werd door het publiek met een staande ovatie beloond.