Volledig scherm
PREMIUM
© Thinkstock

Geen rol provincie bij afschieten moeflons Milheeze

DEN BOSCH/MILHEEZE - De provincie heeft geen bemoeienis met de loslopende moeflons in de omgeving van Milheeze. Dat schrijven Gedeputeerde Staten in antwoord op vragen van de Partij voor de Dieren.

De statenfractie had de vragen gesteld naar aanleiding van het afschieten van drie van de zes wilde bergschapen die al maandenlang in Milheeze en omgeving rondzwerven. Dat is in overleg met de gemeente Gemert-Bakel gebeurd omdat de dieren volgens burgemeester Michiel van Veen onder meer voor gevaarlijke verkeerssituaties kunnen zorgen.

  1. Someren krijgt drie ton voor aanpak klimaat

    Someren krijgt drie ton voor aanpak klimaat

    SOMEREN - Gedempte sloten weer open maken zodat het water bij hoosbuien makkelijker weg kan. Het plaatsen van elf nieuwe peilpunten om de waterstand in de gaten te houden en het leggen van nieuwe riolering. Al twee jaar doen de gemeente Someren en waterschappen Aa en Maas en De Dommel er samen alles aan om Someren weerbestendig te maken. Deze werkwijze wordt door de provincie Noord-Brabant als voorbeeld gezien. Gedeputeerde Johan van den Hout steunt de Somerense werkwijze en trekt er maximaal drie ton voor uit, bleek dinsdagmiddag tijdens de ondertekening van een samenwerkingsovereenkomst.