Volledig scherm
Henk Joosten in zijn museum in Neerkant © FotoMeulenhof

Geld uitgeven aan Neerkants museum? 'Graag!’

NEERKANT - De champagne kan vast koud worden gelegd in de koelkast van Museum Techniek met een Ziel in Neerkant. Alle politieke partijen - op eentje na - lieten weten dat ze het museum de eenmalige subsidie van 30.000 euro meer dan gunnen. 

Alleen DeurneNu had zo z'n bedenkingen tijdens de commissievergadering. ,,We vragen ons af of de bezoekersaantallen stabiel zijn. Anders heeft geld geven niet veel zin.”  Verantwoordelijk wethouder Marinus Biemans, die het voorstel  voor de gemeenteraad opstelde,  maakt zich helemaal geen zorgen over de bezoekersaantallen. ,,Dat bewijzen de afgelopen vijftien jaar wel. Ze hebben meer dan aangetoond dat ze weten hoe ze een museum draaiend moeten houden.”   

Techniek met een Ziel hoopt op eenmalige financiële steun van de gemeente om de kwaliteit op te schroeven. Het museum wil investeren in de collectie, educatie en promotie. DOE! vond het een compliment waard dat het museum nooit eerder subsidie aanvroeg en ook een ‘cofinancier’ en sponsors heeft gevonden. PvdA, Progressief Akkoord/GroenLinks en VVD hadden er zelfs lol in om het geld uit te geven. ,,De afgelopen jaren is dit museum met zo veel enthousiasme uit de grond gestampt. Dit is fijn geld uitgeven, ja”, aldus Jeroen van Lierop van de VVD.

De raad beslist definitief in mei.