Volledig scherm
Zwembad Fitland in Gemert © FotoMeulenhof

Gemeente kiest toch voor Fitland-bad in Gemert

GEMERT - Burgemeester en wethouders van Gemert-Bakel kiezen definitief voor renovatie van het Fitland-zwembad in Gemert. Daarmee is het alternatief, een nieuw bad op sportpark Molenbroek, wat de gemeente betreft van de baan.

Het gemeentebestuur vindt het niet verantwoord om voor het plan van de Gemertse zwemverenigingen en zwemondernemer Frans-Jozef Vos te kiezen, omdat de garantstelling in haar ogen niet voldoet aan de eisen die daar vooraf aan zijn gesteld. 

Quote

Als je niet kunt wat je zou willen, moet je doen wat nodig is. Dat betekent dat we kiezen voor renovatie van het huidige zwembad.

Inge van Dijk

De verenigingen en Vos hadden eerder de Gemertse ondernemer Erik van Dijk van de Van Dijk Groep bereid gevonden om onder voorwaarden garant te staan voor het nieuwe zwembad Waterstroom, maar de gemeente vindt het nu dus toch te risicovol om zo'n constructie aan te gaan. 

,,Als je niet kunt wat je zou willen, moet je doen wat nodig is. Dat betekent dat we kiezen voor renovatie van het huidige zwembad”, stelt wethouder Inge van Dijk (CDA). Uit de ‘juridische toetsing‘ blijkt volgens de gemeente dat de garantstelling ‘niet concreet en hard genoeg is'.  

Uitstel

De verenigingen kregen eerder uitstel om die garantstelling voor elkaar te krijgen. De gemeenteraad neemt donderdag 4 juli een definitief besluit. Als burgemeester en wethouders nu hun zin krijgen, moet de renovatie van het Fitlandbad aan de Vicaris van der Asdonckstraat in Gemert in september 2020 zijn afgerond.

Gemert-Bakel trekt jaarlijks een bedrag van 350.000 euro uit voor het zwemmen in eigen gemeente. Om het bad te verbouwen, stelt de gemeente een bedrag van 2,2 miljoen euro beschikbaar. 

  1. Regio Zuidoost-Brabant blij met verbod op lachgas
    PREMIUM

    Regio Zuid­oost-Bra­bant blij met verbod op lachgas

    HELMOND/EINDHOVEN - Lachgas wordt een softdrug. Het kabinet plaatst dit verdovende middel onder de Opiumwet. Hierdoor wordt het bezit, de handel, verkoop, vervoer en de productie van lachgas verboden. In deze regio wordt dat plan enthousiast ontvangen. Helmond is blij dat er een landelijk verbod komt op het recreatief gebruik van lachgas. Lachgas zou gezien de gezondheidsrisico’s een verboden middel moeten zijn, stelt een gemeentewoordvoerder.