De boerderij aan de Wilhelminaweg in Mariahout
Volledig scherm
De boerderij aan de Wilhelminaweg in Mariahout © Gemeente Laarbeek

Gemeente zet boerderij Mariahout te koop

MARIAHOUT - De gemeente Laarbeek heeft een boerderij aan de Wilhelminastraat 21 in Mariahout te koop gezet. Het gaat om een woning met agrarische grond die circa tien jaar geleden is aangekocht voor de aanleg van de nieuwbouwwijk D'n Hoge Suute. 

De grond is inmiddels uitgegeven; fase 2 van het dorpsuitbreidingsplan wordt momenteel gebouwd. Volgens een woordvoerder van de gemeente was het altijd al de bedoeling om de boerderij op een later moment te verkopen. Over de vraagprijs worden nog geen mededelingen gedaan. 

,,Er hebben zich in het verleden al meerdere geïnteresseerden gemeld bij de gemeente. Die worden eerst op de hoogte gesteld. Pas maandag aan het eind van de dag of dinsdag begin van de dag verwacht ik dat de boerderij op Funda wordt aangeboden", zegt Frans Merkens van Berk & Kerkhof Makelaars, die de verkoop op zich heeft genomen. 

Het geheel heeft lang leeggestaan; daarom behoeft het volgens hem ‘enig onderhoud’. ,,De woning is nog wel in goede staat, maar in de schuren moet nodig worden geïnvesteerd. Tien jaar geleden was renovatie de beste optie geweest, maar nieuwbouw behoort nu óók zeker tot de mogelijkheden. Maar alles is afhankelijk van wat de koper wil.”