Volledig scherm
PREMIUM
Vanuit Gemert-Bakel is op verschillende manieren geprobeerd de provincie op andere gedachten te brengen, zoals vorig jaar nog met een speciale petitie. © ED

Gemeenteraad Gemert-Bakel wil toch in beroep tegen N279

GEMERT-BAKEL - De gemeenteraad van Gemert-Bakel wil toch bezwaar gaan maken tegen de plannen die de provincie heeft met de N279-weg. Tegelijkertijd is in Laarbeek een burgerinitiatief ontstaan om ook vanuit die gemeente in beroep te gaan.

De Gemert-Bakelse politiek wilde vorige maand al besluiten om formeel bezwaar te gaan maken, maar zag daar toen vanaf. In het gemeentehuis ging men er toen nog van uit dat zo'n beroep juridisch gezien niet mogelijk was. Dat blijkt nu toch wel het geval te zijn. Omdat beroepschriften uiterlijk 28 januari bij de provincie binnen moeten zijn, is er morgen, donderdag 24 januari, een extra raadsvergadering om over het in te dienen bezwaar te besluiten.

  1. Dansen op de tafels tijdens Quatsja! in Deurne
    PREMIUM

    Dansen op de tafels tijdens Quatsja! in Deurne

    DEURNE - Op grootse wijze werd zaterdag het eerste lustrum van Quatsja! gevierd in Cultuurcentrum Martien van Doorne in Deurne. De organisatie, zoals altijd in handen van carnavalsvereniging De Peelstrekels en de Quatsja!-commissie had gezorgd voor een avond met een sterk lokaal tintje en uitstekend amusement. Anders dan bij andere kletsavonden in Deurne. Daar waar in heel de regio iedereen altijd keurig naast elkaar zit, is er bij De Peelstrekels gekozen voor lange tafels, een keuze die vanaf de eerste minuut succes heeft, zo blijkt wanneer de prinsengarde het spits afbijt.