Volledig scherm
PREMIUM
Bewoners van het Bakelse gehucht Muizenhol en de Helmondse wijk Dierdonk bij het provinciehuis in Den Bosch. Uiterst links wethouder Inge van Dijk (CDA) van Gemert-Bakel. © ED

Gemert-Bakel blijft hopen op ander besluit N279

DEN BOSCH - In een laatste poging om de provincie op andere gedachten te brengen, toog vrijdagochtend een zware delegatie vanuit Gemert-Bakel richting het provinciehuis in Den Bosch. Of die poging effect heeft gehad, moet op 7 december blijken. Dan valt het definitieve besluit over de aanpassingen aan de N279.

Op verzoek van gedeputeerde Christophe van der Maat (VVD, mobiliteit) kwamen de Statenleden vrijdag bijeen om nog eens uitgebreid over de plannen te praten. ,,Want dit is geen dossier dat we zomaar even op een achternamiddag willen aftikken”, zo benadrukte Van der Maat. Voorafgaand aan die bespreking konden voor- en tegenstanders de Statenleden nog laten weten wat ze van de plannen vinden.

  1. Someren krijgt drie ton voor aanpak klimaat

    Someren krijgt drie ton voor aanpak klimaat

    SOMEREN - Gedempte sloten weer open maken zodat het water bij hoosbuien makkelijker weg kan. Het plaatsen van elf nieuwe peilpunten om de waterstand in de gaten te houden en het leggen van nieuwe riolering. Al twee jaar doen de gemeente Someren en waterschappen Aa en Maas en De Dommel er samen alles aan om Someren weerbestendig te maken. Deze werkwijze wordt door de provincie Noord-Brabant als voorbeeld gezien. Gedeputeerde Johan van den Hout steunt de Somerense werkwijze en trekt er maximaal drie ton voor uit, bleek dinsdagmiddag tijdens de ondertekening van een samenwerkingsovereenkomst.