Volledig scherm
PREMIUM
© Thinkstock

Gemert-Bakel stelt voorwaarden voor huisvesting arbeidsmigranten

GEMERT-BAKEL - Om de huisvesting van arbeidsmigranten in goede banen te leiden, heeft Gemert-Bakel aanvullende regels opgesteld. Zo wil ze maximaal 50 werknemers per locatie toestaan, mits deze voor hooguit een jaar in Nederland zijn.

Omdat arbeidsmigranten allang niet meer alleen alleen in de landbouw werkzaam zijn, wil Gemert-Bakel onder voorwaarden ook meewerken aan huisvesting voor werknemers in andere sectoren zoals bijvoorbeeld de industrie. Een voorbeeld van zo'n voorwaarde is dat er in een woning binnen de bebouwde kom maximaal vier arbeidsmigranten mogen wonen. Om te voorkomen dat er in een dorp hele rijen van dit soort woningen ontstaan, wil Gemert-Bakel tussen elke woning een afstand van minimaal 150 meter hanteren.

  1. Geen 80 maar 60 kilometer per uur op Ginderdoor in Mariahout

    Geen 80 maar 60 kilometer per uur op Ginderdoor in Mariahout

    MARIAHOUT - Het is een stuk weg van ongeveer een kilometer op de doorgaande weg van Lieshout naar Mariahout. Waar daar overal buiten de bebouwde kom een maximumsnelheid geldt van 60 kilometer per uur, mag op de kilometer van het Ginderdoor, tussen aansluiting Broeksteeg en komgrens Mariahout, 80 kilometer per uur worden gereden. Nog even dan. Het college van B en W van Laarbeek is van plan om ook daar de maximumsnelheid te verlagen naar 60 kilometer per uur.