Volledig scherm
PREMIUM
© Thinkstock

Gemert-Bakel stelt voorwaarden voor huisvesting arbeidsmigranten

GEMERT-BAKEL - Om de huisvesting van arbeidsmigranten in goede banen te leiden, heeft Gemert-Bakel aanvullende regels opgesteld. Zo wil ze maximaal 50 werknemers per locatie toestaan, mits deze voor hooguit een jaar in Nederland zijn.

Omdat arbeidsmigranten allang niet meer alleen alleen in de landbouw werkzaam zijn, wil Gemert-Bakel onder voorwaarden ook meewerken aan huisvesting voor werknemers in andere sectoren zoals bijvoorbeeld de industrie. Een voorbeeld van zo'n voorwaarde is dat er in een woning binnen de bebouwde kom maximaal vier arbeidsmigranten mogen wonen. Om te voorkomen dat er in een dorp hele rijen van dit soort woningen ontstaan, wil Gemert-Bakel tussen elke woning een afstand van minimaal 150 meter hanteren.

  1. Zedenpolitie onderzoekt door scholieren verspreid seksfilmpje

    Zedenpoli­tie onderzoekt door scholieren verspreid seksfilm­pje

    GEMERT - De afdeling zeden van de politie onderzoekt het seksfilmpje dat via AirDrop door scholieren wordt verspreid. ,,We trachten te achterhalen wie betrokken is bij het tot stand komen hiervan”, zegt een politiewoordvoerster. Er is geen sprake geweest van een fotomontage, zoals eerder abusievelijk werd gemeld. ,,De persoon op het filmpje blijkt niet de leerlinge van de school in Gemert te zijn (Commanderij). Dat hebben wij destijds vastgesteld. Wij weten niet wie het meisje op de film wel is.”