Volledig scherm
PREMIUM
Solange Bhansingh presenteert haar project. De andere twee zijn haar mede-bedenkers Jaimy van de Wetering (witte jurk) en Lara Penninx (zwarte jurk). © FotoMeulenhof

Gemert is negen rolmodellen voor de toekomst rijker

GEMERT-BAKEL - Negen jongeren uit Gemert-Bakel kregen maandagavond in de raadszaal van het gemeentehuis een Young Leader-certificaat. Het was het slotstuk van een tien weken durend traject waarin ze door jongerenwerk Gemert-Bakel en de LEVgroep werden gestimuleerd een rolmodel te zijn voor hun omgeving.

Op de plek waar normaal burgemeester Michiel van Veen de raadsvergadering voorzit, stonden maandag Ruben van de Ven en Daan Biemans muziek te draaien. De koffie was ingeruild voor cola en fris en chips waren er volop. Negen jongeren hielden gisteravond een presentatie over een project wat zij in de toekomst graag willen realiseren. Allen hebben ze met succes het Young Leaders-traject doorlopen. ,,Het zijn allemaal jongeren die uit een kwetsbare omgeving komen", legt jongerenwerker Vic van Dijck uit. ,,Of het nu om de woonomgeving, de gezinssituatie of school gaat, allemaal zijn ze in beeld bij ons. Via dit programma willen we ze in staat stellen zelfstandig maatschappelijke projecten op te zetten. Daarbij leren ze ook veel over zichzelf."

  1. Elsom Open Air in Reusel: 'Zo'n festival in je achtertuin wil je niet missen’

    Elsom Open Air in Reusel: 'Zo'n festival in je achtertuin wil je niet missen’

    REUSEL - Voor Monique Spooren uit Reusel was het een dubbel gevoel om zich onder te dompelen in de drukte op het Elsom Winterfestival. Nog maar net bekomen van de kroning van haar man tot Prins carnaval van Reusel, liet ze zich meeslepen in de muziek en in de massa. "Laten we hopen dat het beter afloopt dan verleden jaar want toen brak ik op weg naar huis mijn enkel na een schuiver op een opgebroken weg."