Volledig scherm
© Eldridge Pentury

Gemertenaar (48) omgekomen bij fietstocht in Cadier en Keer

CADIER EN KEER - Een 48-jarige Gemertenaar is donderdagochtend om het leven gekomen na een val tijdens een fietstocht in het Zuid-Limburgse Cadier en Keer.

De Gemertenaar, beroepsmilitair bij Defensie, was met collega's aan het wielrennen en kwam volgens een Defensie-woordvoerder ongelukkig ten val.  De man was ook lid van Toer- en Wielerclub Gemert. 

Daar is het nieuws hard aangekomen, zo laat voorzitter Bert Mickers desgevraagd weten. De wielerclub heeft naar aanleiding van het ongeval de zogenoemde Eiffeltocht, die voor zaterdag op het programma stond, geschrapt.

  1. Verloren herdenkingsplaatje snel terug bij eigenaar

    Verloren herden­kings­plaat­je snel terug bij eigenaar

    LIESHOUT - Hij schaamt zich. Tijdens een fietstocht van zijn woonplaats Sint Oedenrode naar het kerkhof in Zijtaart verliest Jo van de Ven een herdenkingsplaatje. Gemaakt ter nagedachtenis aan zijn overleden ouders en broer. Het gebeurt dinsdag op het fietspad langs het Wilhelminakanaal, ter hoogte van Lieshout. Hij fietst nog diverse keren terug en maakt zo vele kilometers extra, zonder resultaat. Wat blijkt: intussen heeft Anita Slaats-Damen uit Lieshout het plaatje gevonden en zoekt zij zich suf naar de rechtmatige eigenaar. Na tussenkomst van deze krant lukt dat alsnog. ,,Ik heb het heel graag terug”, verontschuldigt Van de Ven zich.